Volba suroviny do soutěže

 Do soutěže dávejte preferované zboží, které je nejblíž městu a nejsou to pasažéři. Máte tam i velký podíl v továrně kvůli času, tak někdo z jiného města nemá moc velkou šanci v konkurenci. Je to jen pšenice, dřevo nebo uhlí.



Když budete chtít lidem znepřijemnit život, tak tam dávejte pasažéry. Tak ten hráč musí vyndat lokomotivy z muzea a čekat a pak je poslat do sousedního města. A na konci musí je dát zas do muzea a zas čeka až ožijou nákladní lokomotivy. 


Když uvedu příklad, tak soutěž trvá třeba 40 minut neboli 2400 sekund. Přepravit uhlí trvá 1:10 minutn neboli 80sekund. Tak vlak se otočí 30krát. Musí přivést třeba 120 tun. A vláček má 5 vagónů. Tak dokončí soutěž jen s jedním vlakem. To je dobré por hráče, kteří nejsou moc aktivní a nemaji plus účet. Nechaji vláček jezdit pořád dokola a až přijde soutěz, tak jen daji přijmout. Určitě nebudou mít první místo, ale třeba u soutěže o zlaté cihly to nevadí, protože něco získáte. A splníte i úkol za které dostáváte kariérní body.


Důvod proč se dává vzdálené suroviny, aby ostatním hráčům zkomplikovali soutěžení. Slabší hráči neboli s menší prestiží nikdy nebudou v soutěži s těmi s velkou prestiží. Uvádí se důvod, aby se dřív zaplnili sklady a pasažéry a tím zvýšil level. Ty soutěže jsou jen jednou za 6 hodin. A ještě argument, že to napomáhá týmové práci? Týmová práce je si vzájemně pomáhat a né komplikovat život.  Starost a radní by měli příjemňovat život lidem ve městě a né jim dělat problémy.